Cum sa alegeti un sistem TVCI

Achizitionarea unui sistem de supraveghere video poate fi problematica. 

Problemele incep de la definirea unor cerinte pe care sa le satisfaca sistemul si intelegerea pe deplin a acestora

De cate camere aveti nevoie ?

Ca regulă generală, multe case sau companii mici pot fi supravegheate eficient cu patru camere. Trebuiei să vă asigurați că fiecare cameră poate "vedea" zonele cheie ale spațiului pe care îl supravegheati, inclusiv ușile și ferestrele, balcoanele si terasele si alte zone de acces pe unde un hoț ar putea intra. Pinda Total Security comercializeaza serie de solutii de supraveghere video care combină de la una pana la 16 camere, un DVR (recorder digital) cu hard disk (pentru stocarea imaginilor). Acestea sunt dimensionate astfel incat sa asigure aceiasi rezolutie pe fiecare camera ata in vizualizare directa cat si pe imaginile inregistrate. Sistemele sunt prevazute cu surse de alimentare de backup astfel incat sa existe o autonomie de pana la 30 de minute in cazul caderii retelei de 220V.

Aveti nevoie de camere ascunse ?

Camerele ascunse sunt cea mai bună alegere dacă trebuie să strângeți informații sau probe fără cunoștința subiectului. Pe de altă parte, camerele tradiționale de securitate (dispozitive care sunt vizibile clar în spațiul pe care îl înregistrează) contribuie la descurajarea activității criminale doar prin prezența lor. Hoții se gândesc mereu de două ori când văd o camere de securitate care privește în jos spre ei.

Veți folosi camera în interior sau în exterior, in aer liber ?

Camerele de supraveghere sunt concepute special pentru utilizarte în interior sau în exterior. Camerele de interior au tendința de a fi mai mici, mai ușoare decat camerele de exterior. Camerele de supraveghere de exterior sunt adesea mai scumpe decât modelele de interior, deoarece sunt construite pentru a rezista nu numai conditiilor climatice cat si atacurilor vandalilor și hoților. Multe camere de securitate de astăzi de calitate superioară sunt proiectate pentru a putea fi utilizate atat  în interior cât și în exterior.

Cum este site-ul dvs. luminat ?

În timp ce multe birouri sau alte locuri de business sunt bine iluminate noaptea, multe case private nu sunt. Cu cât este mai puțină lumină într-un spațiu, cu atât mai mulți hoții îi privesc ca o țintă tentantă. Dacă trebuie să protejați o zonă cu iluminare slabă, veți dori să investiți într-un sistem cu cameră IR (infraroșu). Camerele IR pot vedea și înregistra în întuneric complet. Deși nu sunt modele cu infraroșu adevărat, unele camere sunt proiectate să funcționeze în lumină extrem de scăzută. Pentru a vă oferi o bază de comparație, producătorii oferă un rating minim de iluminare "lux". Cu cât este mai scăzut numărul de rating al luxului, cu atât este mai bine o cameră să capteze imagini în intuneric.

Cum înregistrați și vizualizați imaginile video ?

Există câteva modalități de captare și stocare a imaginilor de la camerele de supraveghere. Pentru setări de securitate mai simple, înregistrarea se poate face pe card de memorie. Cardurile de memorie sunt deosebit de eficiente dacă utilizați o singură cameră în sistem. Unele camere sunt dotate cu sloturi pentru carduri de memorie, altele trebuie să fie conectate la un DVR (recorder digital). Camerele cu înregistrare încorporată recomandate pentru multe aplicații de securitate de bază, dar nu sunt ideale ca o soluție de supraveghere video pe termen lung deoarece stochează mult mai puține date decât un DVR dedicat. (Cu cât are mai multă memorie un dispozitiv de înregistrare, cu atât mai mult poate înregistra înainte ca sa înceapa să suprascrie înregistrările anterioare.) Un DVR dedicat este cea mai bună alegere pentru un sistem de supraveghere.

Cum puteți vedea imaginile live pe Internet ?

Cunoscute ca si camere IP, aceste dispozitive versatile vă permit să vă conectați la Internet printr-o rețea de bandă largă și să vizualizați de la distanță video live de pe orice browser web oriunde în lume. Odată ce sistemul dvs. este configurat, singura cerință este accesul la Internet. Puteți chiar să monitorizați una sau mai multe camere video sau un DVR de pe smartphone sau tableta.

Gândiți-vă la camerele IP ca la mini-calculatoare care au instalat o optică sofisticată. Acestea vin cu software-ul propriu și trebuie să fie configurate într-o rețea pentru a funcționa. Configurația rețelei este un proces foarte simplu pentru majoritatea dispozitivelor; Configurarea generală nu este mai complexă decât configurarea unei rețele Wi-Fi.

Pentru funcționalitatea camerei IP de calitate profesionistă, DVR-urile sunt inlocuite de NVR (Network Video Recorder). Pachetele software NVR adaugă caracteristici robuste precum recunoașterea facială (care permite unei camere IP să facă distincția între oameni și obiecte pentru o supraveghere video mai precisă), îmbunătățiri ale calității video și capacitatea de a monitoriza și controla mai mult de 64 de camere IP într-o singură rețea.